måndag 16 januari 2012

Projekt garderobsrensning

Jag insåg igår kväll att jag verkligen borde ta tag i att rensa ur min garderob ifrån sååå mycket kläder som bara ligger.. Och jag har kommit på att varje gång jag köper något liknande som jag vet att jag egentligen har liggandes i garderoben som ja egentligen inte vill ha, men ändå, så får jag dåligt samvete för att jag köper något nytt! Så jag tänker att om jag rensar garderoben och lämnar kvar bara sånt som jag använder, så blir det ju att jag "måste" köpa nytt allt eftersom och då borde det ju bli sådant som jag behöver! Smart, va? ;)

Då undrar jag, någon som har ett bra tips på hur man ska tänka, resonera, eller så när man rensar? För jag vet att när jag gjort det tidigare så har jag så sjukt dålig karaktär och blir alldeles sentimental med vissa plagg.. Tips mottages!


Nu ska jag fixa lite inför middagen i eftermiddag o sådär. Ska åka till skolan efter lunch! börjar en ny kurs nu, uppväxtvillkor och ett hållbart samhälle. Ska bli intressant att få lite mer insikt i detta!


 

2 kommentarer:

 1. Jag rensar rätt ofta i min garderob och jag har lite regler som jag kan dela med mig av ;)

  *Sånt jag inte använt på tre månader skickas iväg (bortsett från festklänningar, kavajer och sånt som verkligen är bra att ha även om man inte använder det så ofta).
  *Saker som jag sparar för att jag tänker "detta kommer sitta bra om jag går ner/upp i vikt skickas oxå iväg för man oftast inte till det med dessa plaggen ändå.
  *Notera vad det är för plagg som åker ut ur garderoben så att du inte gör misstaget att köpa om den plaggtypen igen.
  *Spara inte för många "bra-att-ha-om-jag-skall-måla/rida/skita ner mig-kläder" Tar bara massa onödig plats.

  Jag har precis rensat och organiserat min garderob med militärisk ordning och det känns så jäkla gött ;)
  Kör hårt!

  SvaraRadera
 2. tackar så hjärtligt för dessa tips! Skall använda mig av detta när jag väl får igång röjningen! skänker du alla kläder du väljer bort sen eller slänger du?

  SvaraRadera