tisdag 24 januari 2012

Bra tips för en god vana

För att etablera en god vana såsom träning så finns det faktiskt små tips som man kan använda sig av. Hittade en artikel om det som jag tyckte om så jag tänkte föra detta vidare till er som kanske VILL träna regelbundet men på ngt sätt så blir det inte riktigt så...

Tips: •  Veta varför du tränar.
  Träning är en lyx som inte alla hinner med i sin vardag och därför skall du behandla tiden värdefullt. träning har många positiva hälsoeffekter och varför inte investera i sin kropp så att den håller längre? Red ut med dig själv varför du tränar/ ska börja träna..
 • Schemalägg och planera.
  Den här punkten är riktigt viktig. För att få det maximala av din träningstid är det viktigt att det till exempel inte bara blir sporadisk träning på gymmet utan att ha någon koll på varför du gör det, vad du vill uppnå osv. Välj ut de dagar du känner att du KAN träna och håll dig till dem till att börja med. Låt inte massa saker komma emellan!

 • Ha roligt!
  Försök att hitta träningsformer som passar dig. Fria vikter är det allra bästa ur många synpunkter så om det går är 1 pass/vecka bra och resten väljer man själv vad som passar bäst. All fysisk aktivitet är BRA aktivitet!  Se till att du har roligt, vi människor gör det som är roligt och undviker gärna sånt som inte är det.

 • Träningskompis.
  Vi är sociala människor och en väldigt bra motivator kan faktiskt ibland vara grupptryck. Om många av dina vänner är hälsosamma är chansen större att du också är det. Ta med dig någon som du vet är intresserad av träning eller haka på någon som du vet redan är det. Det är stor skillnad på att gå till gymmet själv och att gå med någon som vet hur man peppar varandra. Dessutom är det bra de dagar man inte är så pigg på att träna, då är det bra att någon drar med en till gymmet!
 • Dokumentera.
  Det är väldigt bra att föra en träningslogg för att se dina framsteg inom träningen. Och gör du inga framsteg har du ju faktiskt möjlighet att se detta och ändra din träning. man ska dock tänka på att varje pass inte kan gå uppåt, man får ha dåliga dagar och ska inte bli frustrerad över det, +/- 10% är helt okej att röra sig emellan. Dessutom kan man inte slå rekord varje träning utan måste tillåta sig själv att ta det lite lugnt ibland för att öka nästa gång.
 • Va realistisk.
  Träning handlar faktiskt inte bara om att komma i bikinin 2012 eller att hålla sitt nyårslöfte att träna mera. Det handlar om att hålla sig frisk, pigg och att ta hand om sin kropp ÄVEN på insidan. Om du strävar efter ett mål : Tänk på att det kan ta ett tag att ta sig dit.
 

1 kommentar:

 1. Haha. de är bara en slags mall ja lyckades lägga in. Förstår fortfarande inte hur man får en profilbil osv. men men. den ser ju lite roligare ut nu än innnan iaf =) Har ni mkt i skolan nu? Tänkte att vi kanske kunde ses innan bebisen dyker upp

  SvaraRadera