torsdag 23 februari 2012

Pizzasallad

Jag älskar vitkål, skulle kunna äta det flera gånger i veckan utan att tröttna på det, de har ja visserligen gjort ett tag oxå, haha. Inte lika ofta nu kanske men de går väl i perioder. Det är väldigt lätt att göra och går ju att ställa i kylen och äta dagen efter och till o med två dagar efter ibland. Gör såhär:

Jag river vitkålen med en osthyvel för att få långa strimlor, välj lagom mängd beroende på hur mycket du tror att du äter.. jag brukar tänka till 3-4 pers. När du strimlat tillräckligt mycket vitkål så "knådar" jag den, klämmer vitkålen i händerna för att den skall mjukna. Går oxå bra att använda sig av något att mosa med, typ sån som man har i en mortel. Sen är det bara att tillsätta olivolja (tar kanske ett par matskedar typ), lite vitvinsvinäger (kanske max 1 msk), en skvätt koncentrerad citronsaft (typ 1 tsk), peppar och flingsalt efter behag (jag brukar peppra på rätt  bra. Saltet är mycket viktigt oxå!)
Klart! Smakar helt klart bäst om den får stå några timmar innan du äter den, men jag äter den oavsett! ;)

 Lånad bild ifrån www.google.se

4 kommentarer:

 1. Och när jag skrev att du skulle käka vitkål så fick jag utropstecken som svar, haha. Vitkål är mumma! Testa med bara olivolja och salt... det är godare :)

  SvaraRadera
 2. Haha, ja de får jag nog erkänna att jag gör ;)
  Blir lite smått avundsjuk på alla fina magar :P

  SvaraRadera
 3. Linn: ja men när jag e godissugen så vill jag ju inte äta vitkål utan då vill jag ju ha typ choklad lr nåt.. går ju inte att ersätta liksom ;)
  Frida: Jag förstår dig! Jag e likadan så du e inte ensam ;)

  SvaraRadera
 4. Tack Lina! :) Här ska det göras pizzasallad så det ryker ur öronen :P

  SvaraRadera