tisdag 18 juni 2013

Fettförbränning?

Ja det här med att gå ner snabbt i vikt, det är såklart ingen omöjlighet men man borde vara medveten om vilka olika vägar det finns och vad man är beredd att göra för att gå ner i vikt.
Du kan gå ner i vikt väldigt snabbt med hjälp av nutrilett eller typ cambridge där du bara dricker ersättningsdrycker, kroppen hamnar i ett katabolistiskt tillstånd vilket innebär att den tar energi både ifrån ditt fett men oxå dina muskler, så du går ner både muskler och fett och det är inte en speciellt hälsosam nedgång, men du går ner i vikt, absolut.


Sen finns det ju den "jobbiga" vägen men som jag anser är den bästa: 
Hårt arbete, och framför allt sånt som sätter igång hjärtat ordentligt, fettförbränning ;)
 Genom att stoppa i dig mindre än du gör av med så går du ner i vikt om du gör rätt, utan att tappa för mycket muskelmassa vilket jag tycker är det bästa. Sen ska man ju tänka på vad man stoppar i sig under dagen, kroppen behöver en viss mängd protein, samt lite fett och ev kolhydrater, men också vitaminer och ex fiskolja (antingen fet fisk lr tabletter/olja) för att smörja upp dina leder och liknande i kroppen, speciellt om man kör mkt styrketräning som mig.
 Om man ser till hur mycket man rör sig på en dag dvs hur många kalorier du gör av med i motsats till hur många kalorier du stoppar i dig så kan du ta reda på hur du ska gå ner i vikt. Det beror väldigt mycket på vilken vikt du har och vilken vilometabolism du har, alltså hur mycket kroppen förbränner under en dag utan att räkna in träning osv. På många gym finns det en speciell våg man kan mäta sig på för att enkelt ta reda på detta så man slipper räkna själv. Den är kanske inte helt precis men man får en ungefärlig uppfattning om vad man förbränner.

Sen finns det ju många hjälpmedel på vägen om man vill gå ner i vikt lite snabbare: 
Celsius, en dryck som är prestations-ökande och sätter igång dig ordentligt! Jag har oxå testat olika piller som har samma effekt (celsius har dock mycket mer koffein), bland annat ifrån Steel Nutrition som heter Dendro (tror mmsports säljer den) , men oxå Heat ifrån fitnessguru.se 
Efter jag hade ätit upp alla piller ifrån Heat va det dock en jobbig period efteråt eftersom man blir beroende av den där extra lilla pushen, men det gick över efter en vecka eller så. Bara att bita ihop! ;)

Sen är det andra saker man kan tänka på om man vill gå ner i vikt snabbt: Hur fördelar du maten på en dag? Man kan köra nåt som heter periodisk fasta då man svälter kroppen under ett visst antal timmar på dygnet, ex äter kvällsmat vid 20 på kvällen och sen äter man inte förräns 13,14-tiden nästa dag. 

Eller en annan sak, ät inte för sent på kvällen. Helst inte senare än kl 20, gärna tidigare då du äter ditt sista mål. Tränar du senare får du såklart äta något eftersom det är viktigt för återhämtningen, men då är det bra om man äter något som är så kolhydratfattigt som möjligt eftersom förbränningen är längre under kvällen/natten.

 
Oj va långt inlägget blev, är ni kvar och läser ännu? ;) Haha.. Avrundar där! Frågor på det? :)

/Lina


3 kommentarer:

  1. så celsius är alltså bra att dricka om man vill tappa kilon då alltså? hur långt innan konditionsträningen ska man dricka den? och undrar även vad det är för skillnad med att träna på crosstrainer eller gåband just för att tappa fett?
    tack för att du alltid ger så bra svar:)
    kul att du kör dagens klädsel förresten:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, av anledningen att den är prestationshöjande och ökar kroppens ämnesomsättning. Det är ju ingen mirakeldryck såsett, men i kombination med konditionsträning är den väldigt bra! Ungefär 30 min före din konditionsträning är bra, men vissa som styrketränar på gymmet dricker den under tiden de tränar. Om man är känslig mot koffein kan man börja med att dricka en halv celsius, spara andra halvan i kylskåpet och ta den dagen efter (då är de utan kolsyra att rekommendera).
      En crosstrainer är bra av den anledningen att du aktiverar hela din kropp, när du promenerar på ett löpband är det mest nederdelen av kroppen som jobbar, även om man såklart rör hela kroppen! En vetenskapligt bevisad väldigt bra träningsform för att tappa fett men inte muskelmassa är att köra Hiit, högintensiv intervallträning. Du sparar tid och ger kroppen en riktigt utmaning, har själv testat det :)
      Hoppas mina svar är till belåtenhet även den här gången :)
      Roligt att höra om dagens, ska försöka fortsätta att uppdatera det ;)

      Radera
  2. Ett bättre val, och dessutom betydligt billigare, är Jacked Fuel. Kommer på 50cls-petflaska med skruvkork, kostar endast 15 kr inkl. pant vid köp av 12 eller fler, innehåller mer koffein (300 mg per flaska!).

    Men absolut mest prisvärda fettförbrännare är just fettförbrännande piller - och de är mer potenta än t.ex. en dryck Celsius.

    /Andreas @ MM Sports
    andreas@mmsports.se
    www.mmsports.se

    SvaraRadera