fredag 5 april 2013

Dag 5

Hej på er!
Ber om ursäkt för att jag varit seg på att blogga den här veckan..
Ja idag är det 5:e dagen på mitt kostschema, och det har varit en sjukt tung vecka. Framförallt när det kommer till att hitta motivationen för träningen, jag har inte nån större lust att ta mig till gymmet men går såklart dit ändå ;) Och när jag väl är där så har jag inte det där "lilla extra" att plocka fram när de blir tungt, men jag antar att det beror på mitt låga kaloriintag. Äter ca 1300 kcal per dag och senast i november när jag gjorde ett kroppstest så förbränner jag på en dag utan att träna ca 1450 kcal, så när jag dessutom tränar varje dag så ligger jag definitivt på underskott, så det är väl inte så konstigt att jag känner av det antar jag.

Såhär äter jag på en dag:

Frukost: 
50 g osötad müsli med Valio lättyoghurt (0,01%), ett kokt ägg, ett glas multivitamin och två st omega-3 tabletter.

Lunch:
150 g protein (kött,fågel,fisk med låg fetthalt), 50 g kokt ris/pasta eller 100 g kokt potatis, plus en stor sallad i någon form, gör lite olika från dag till dag.

Mellanmål:

Alternativ 1: 
1 matsked med jordnötssmör + en valfri frukt.
Alternativ 2:
En proteinbar (nom nom).
Alternativ 3:
En proteinshake och 1 matsked med jordnötssmör.

Middag:
Samma mått som till lunch...

Kvällsmat:
Lättkvarg/kesella (250g) + frusna bär (hallon+blåbär) och funlight.

Ska tillägga att dom dagarna som jag hinner tar jag ett glas vatten och en kopp kaffe före frukost, tar en morgonpromenad och sen äter jag frukost. Sen brukar jag träna efter att jag ätit middag och då tar jag en proteinshake efter träningen innan jag går hem.. Plus att jag dricker en maaaassa vatten. Så det är absolut inte så att jag svälter mig.
Men jag är rätt hungrig, haha ;)

Nu ska jag krypa till kojs, imorgon väntar jobb hela dagen lång!


7 kommentarer:

  1. Ja du kan inte strunta att skriva nån dag.. Det funkar inte! :-( ;-)
    Shit va fuktig du är! Fattar inte hur du klarar det?! Heja heja!!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj! Hahahaha! Va DUKTIG du är! Ska det vara såklart ;-) Men du fattade hoppas jag ;-)

      Radera
    2. hahahaahahahhaha!! Underbart skoj med autokorrekt ibland ;) Jag fattar inte heller hur jag klarar det ibland, men är man envis så går de mesta ;) Tack! pöss!!

      Radera
  2. Hur länge ska man äta enligt ett sånt här schema för att tappa vikt? Hur mycket tappar du när du går efter detta?
    Funkar d att äta sockerfritt godis ibland eller förvärrar det med kosten?
    Massa frågor men men:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man borde äta det tills man nått den vikt man vill ha, eller "tightat" till sig dit man vill.. För att bli av med fett och inte muskler bör man inte gå ner mer än 0,5 kg i veckan så det går ju inte på en handvändning men så är det om man vill ha kvar muskelmassan. Sen kan du ju tappa snabbare om man vill det, men då kanske man tappar muskler med ;) Allt handlar om hur mkt du stoppar i dig (i detta fallet 1300 kcal) och hur mycket du rör dig per dag.. Alltså om jag ska hårddra det så ska du ju inte äta NÅGOT mer än det som står på schemat, vare sig det är sockerfritt eller inte. Men om du läser på näringsinnehållet på godiset (vet inte om du tänker på nån speciell sort?) så kommer du säkert se att det är kalorier även i det sockerfria godiset. Men ja tycker man får välja själv hur seriös man vill vara, och hur lång tid man vill hålla på :) Hoppas du e nöjd med mina svar! :)

      Radera
  3. Är det vanligt jordnötssmör eller osötat?:) vilket märke?
    Med vänlig hälsning,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är osötat jordnötssmör, med 96,6% jordnötter i så utan massa extra tillsatser :) jag köper ifrån märket "green choise", ett kravmärkt jordnötssmör.

      Radera