fredag 22 februari 2013

Kvarg/kesella?

Det finns flera olika märken som man kan köpa när det kommer till kvarg/kesella. Jag har länge köpt den som är på bilden längst ner, ifrån Arla. Den kostar 18-20 kr tror jag. Men jag har mer och mer gått över till Icas lättkvarg. Det är ännu mindre fetthalt i den (även om det fortfarande är lite i arlas oxå) , den är liiite billigare och den heter ju lättkvarg istället för kesella vilket gör att den blir  lite lösare i konstistensen av nån anledning som jag faktiskt inte har kollat upp.Men det blir inte lika "tjockt" i munnen när man äter den, som det kan bli ibland med kesella. Har oxå testat Garants lätt kvarg och den tycker jag oxå är okej. Jag vet att dom som har allra bäst pris på kvarg i Uddevalla är Lidl, men när det inte är ett svenskt märke så vet man inte riktigt vartifrån ingredienserna kommer så jag brukar inte köpa den.


Sen skrev jag om att jag brukar ha i vaniljpulver i min kesella. Det är så sjukt mkt godare (och betydligt nyttigare) än vaniljsocker. Det smakar verkligen äkta vanilj vilket det är oxå! haha. Jag har inte testat olika sorter men jag vet att det inte finns så stort urval, finns dessutom inte att köpa i alla mataffärer utan bara lite mer välsorterade. Den här burken har jag haft sen förra året, den är väldigt dryg eftersom man inte behöver ta speciellt mycket för att känna den goda vaniljsmaken, en liten nypa räcker mer än väl!
Den här använder jag, och den är köpt på Maxi på torp köpcentrum. Minns tyvärr inte priset eftersom det är så längesen jag köpte den!8 kommentarer:

 1. Intressant! Detta får jag nog testa som ett mellanmål eller kvällsmat någon gång. Låter ju tom.smaskigt, FAST det är nyttigt, hihi. Hur mycket kesella äter du som en portion? INte en hel burk väl?! Och när du skrev att du har apelsin i. Delar du den i små bitar och lägger i, eller dippar du liksom bara i kesellan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag absolut att du ska göra! Jag äter faktiskt en hel, av en sån lite mindre burk då alltså! ;) Och apelsinen klyftar jag och lägger i ihop med vätskan som blir när man skivar den. Då blir det supergott ;) Även med vaniljpulvret!!! :) Vill gärna höra va du tyckte när du har smakat!

   Radera
  2. Nu har jag testat, igår kväll. Handlade både Kesella, vaniljpulver och apelsiner på Ica Maxi ;) Tyckte medans jag stod och smakade av, att det inte smakade någon vanilj ALLS. Och tjockt och stabbigt i munnen, och tänkte då att...gud, hur kan hon äta detta?! Men sen när jag tagit i lite mer vanilj och delade apelsinklyftor i och det hade stått till sig 5min, var det faktiskt helt ok! Väldigt gott med med apelsin i faktiskt (de är ju så himla goda just nu också;)kanske inte fullt lika gott utan men... hade nog inte kunnat tänkt mig att äta det utan vaniljsmaken i tror jag. Men det var ju ett väldigt bra sockerfritt alternativ, som jag inte ens kände till förut. Kommer nog använda det som smaksättning av mer saker. Jättebra ju!

   Radera
  3. Ha ha ha, jag förstår att du inte tyckte om det med bara vaniljpulver i! Det gör verkligen inte jag heller ;) Men med apelsinen till blir det gott! Om man vill ha det ännu lösare kan du hälla i lite apelsinjuice eller vatten.. Och ja vaniljpulvret är superbra, brukar ha det till bakning och så ibland istället för vaniljsocker! Blir inte så sött med det, bara god vaniljsmak :) Kul att du testade tycker jag!! :)

   Radera
 2. Ska testa med vanligpulver :-)
  Puss

  SvaraRadera
 3. Blir så nyfiken på varför man äter det? Som mellanmål, kvällsmat? Kan man äta det rakt upp och ner ur burken för det är gott?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man äter det för att det är ett nyttigt mellanmål med hög proteinhalt och lågt kaloriintag. man kan absolut äta det som ett mellanmål, jag äter det oftast till kvällsmat dock.
   Jag tycker personligen inte att det är gott att äta det bart utan har alltid något till men jag vet dom som bara häller i lite funlight och blandar ihop och sen äter det som det är, har gjort det själv oxå ibland eftersom det är så enkelt. hoppas det duger som svar!

   Radera