fredag 10 juni 2011

Silviakaka

- 2 ägg
- 2 dl socker
Ägg och socker vispas pösigt. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna:

- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kallt vatten

 

Häll blandningen i en smord 2 liters form, gärna med löstagbar kant (jag tog inte detta som ni ser på bilden) Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 45 min. (175 grader)  Låt kakan svalna innan krämen hälls över.


Kräm:

- 100g smör
- 1 dl socker
- 1st äggula
- 2tsk vaniljsocker

Alltihop blandas i en kastrull och sjudes upp under omrörning (Det skall inte koka men låt krämen tjocka lite)


Häll den något avsvalnade krämen på kakan och strö över cocos eller strössel.


Färdigt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar